Mukana Ilon Valkeissa Oulussa, 5.10.2019 . Konsultaatioihin voi ilmoittautua etukäteen.  OULUSSA PIDÄN MYÖS AYURVEDAKURSSIN SUNNUNTAINA 6.10.2019 sekä Veedalaisen astrologian luennon la. klo 11.15. Oulun kurssi kestää 4 tuntia alkaen kello 10.00. Paikka kerrotaan myöhemmin. Hinta on vain 50 euroa ja kurssin sisältö on seuraava: 1) Ayurvedan eri osa-alueet 2) Ayrveda 3 päälakia 3) Aloittelevan ayurvedistin 10 tärkeintä ohjetta 4) Oman kehotyypin määrittäminen oman ranteen pulssista. 5) Tehokkaan pulssirentoutuksen oppiminen 6) Oman kehotyypin mukaisia ruokavalio-ohjeita 7) Karikatyyrejä ja luonnehdintoja eri kehotyypeistä..  Mottoni ovat "keep it simple"  ja "älä stressaa". Ne sopivat oikein hyvin aitoon ayurvedahenkeen.

Olen erikoistunut nimenomaan Ayurvedaneuvontaan ensikertalaisille eli vasta-alkajille. Neuvoni ovat helppoja ja halpoja. Monet niistä ovat suorastaan niin selviä, että asiakas saattaa jälkikäteen miettiä "miksen minä sitä ole aiemmin hoksannut?". Kuitenkin neuvoni ovat niitä kaikkein keskeisimpiä ja tärkeimpiä. Ayurveda on helppoa, kun asettaa ohjeet tärkeysjärjestykseen ja etenee kohti vaikeampia erikoisohjeita hitaasti ja tunnustellen. Miksi ohjeeni ovat halpoja? No minä en myy Ayurvedatuotteita, joten ei synny houkutusta myydä turhia kalliita tuotteita.  Tarjonnassani on 2 tasa-arvoista, toisistaan riippumatonta ja toisiaan täydentävää peruspakettia: 1) Vasta-alkajan peruspaketti ja 2) Vedapulseluenta.    Vedapulseluennasta saat lisätietoa valikon kautta kohdasta "Vedapulse" ja toiselta nettisivustoltani https://veda-pulse.fi . Ihanteellisinta on tilata molemmat paketit tuntihintaan 100 euroa. Jos rahat tai aika eivät riitä, SUOSITTELEN aloittelijan peruspakettia hintaan 45 euroa, jossa ei lueta lainkaan Vedapulsella. Aloittelijan peruspaketti alkaa 5 minuutin kyselykaavakkeen täytöllä, jolla selvitetään mm. ruoansulatuksen yksilöllinen laatu ja epäpuhtauksien määrä elimistössä. Sitten annetaan ohjeita epäpuhtauksien poistamiseksi. Vasta kun epäpuhtaudet ovat poistuneet, alkavat terveyskauppojen yrttivalmisteet toimia odotetulla tavalla. Hinnat siis: a) Aloittelijan peruspaketti 45 euroa ja b) Vedapulseluenta 55 euroa.

BLOGIKIRJOITUS :

Ayurvedan oppimista voidaan verrata koulunkäyntiin. On helppoja alkeisasioita ja sitten vaikeita "lukioasteen" asioita. Ihanteellista on oppia asiat tietyssä järjestyksessä, kuten koulussakin. Ekaluokkalaiset oppivat ensin lukemaan ja laskemaan. Kuudennella luokalla jo harjoitellaan yhtälöitä, joiden pelkkä olemassaolokin olisi ekaluokkalaiselle melkoinen mysteeri ja ihmetyksen aihe. Ja lukiossa on sitten vastassa integrointi ja logaritmiyhtälöt. Maharishi Ayurveda on minun oppijärjestelmäni. Se on "räätälöity" länsimaisen kiireihmisen tarpeisiin. Minun koulutuksessa kerrottiin, että ekaluokkaisille pitää ensin opettaa Aman poistaminen eli sulamatta jääneen ja verenkiertoon imeytyneen myrkyttyneen aineksen eliminointi pistämällä kuntoon ruoansulatus. Toki noin 20% aloittelijoista voi mennä suoraan ylemmille luokille, jos on ruoansulatus priimakunnossa. AMAN POISTAMINEN ON HELPPOA ja siten sopii ekaluokkalaisille hyvin. AMAN POISTAMISESSA EI TARVITA INTIALAISTA ELÄMÄNTAPAA. Itse asiassa Intialainen elämäntapa on ayurvedakoululaiselle vasta noin lukioasteen asia. Käytäntö osoittaa, että pelkkä sana Intia karkoittaa 30% potentiaalisista asiakkaista ja sanapari "Intialainen elämäntapa" toiset 30%. Sanapari on kauhistus ekaluokkalaiselle, kuten on logaritmilaskentakin kauhistus aloittelijalle. Yleensä ottaen kukaan ei halua muuttaa elämäntapojaan. Kaikki haluavat vain ne hyödyt. Toinen markkinaotsikko on "Vantaalaisessa perheessä kokataan jokaiselle perheenjäsenelle omanlaisensa ateria kehotyyppien perusteella". Tämä kehotyyppien mukainen ruoan valinta kuuluu "yläkouluasteelle". Tosimielessä se kannattaa aloittaa vasta, kun Ama on poistunut. Mutta onpahan vaan perheenäidillä tosi iso ja hermoja repivä työmaa kokata niin monta erilaista ateriaa. Käytännössä tämmöisiin virtuoosimaisiin suorituksiin harva ayurvedisti pystyy/jaksaa/viitsii koskaan. Mutta VALITETTAVASTI melkein kaikki Suomen Ayurvedaopettajat aloittavat ekaluokkalaisten kouluttamisen suoraan tästä toisesta vaiheesta eli suoraan yläluokan asioista. Aman poistamisesta ehkä puhutaan jossakin välissä vähäsen ja ohjataan joitakin amanpoistokuureihin. Kun kyselee Suomalaisita pitkän linjan ayurvedan harrastajilta, ei juuri kukaan ole vuosikausiin jaksanut noudattaa kunnolla kehotyypityksen mukaista ruokailua. Kun sitten vielä kysyy, että oletko ollut Aman poistossa, niin useimmat eivät tosimielessä ole olleet. On siis aloitettu koulunkäynti suoraan yhtälöistä ja loppujen lopuksi koko paletti on "sekaisin". Lukioasteen asioita ovat yrttikuurit. Niiden kanssa tarvitaan hirmuisen suurta asiantuntemusta ja yrtit eivät useimmiten toimi ennenkuin Ama on poissa.