Lisätietoa osallistumisestani Kuopion hyvinvointimessuille katso https:/veda-pulse.fi/kuopion-hyvinvointimessut

Myös messujen viralliset nettisivut kannattaa katsoa. Messut pidetään siis viikonloppuna 28.-29.9.2019 Kuopiohallissa.

Olen erikoistunut nimenomaan Ayurvedaneuvontaan ensikertalaisille eli vasta-alkajille. Neuvoni ovat helppoja ja halpoja. Monet niistä ovat suorastaan niin selviä, että asiakas saattaa jälkikäteen miettiä "miksen minä sitä ole aiemmin hoksannut?". Kuitenkin neuvoni ovat niitä kaikkein keskeisimpiä ja tärkeimpiä. Ayurveda on helppoa, kun asettaa ohjeet tärkeysjärjestykseen ja etenee kohti vaikeampia erikoisohjeita hitaasti ja tunnustellen. Miksi ohjeeni ovat halpoja? No minä en myy Ayurvedatuotteita, joten ei synny houkutusta myydä turhia kalliita tuotteita.  Tarjonnassani on 2 tasa-arvoista, toisistaan riippumatonta ja toisiaan täydentävää peruspakettia: 1) Vasta-alkajan peruspaketti ja 2) Vedapulseluenta.    Vedapulseluennasta saat lisätietoa valikon kautta kohdasta "Vedapulse" ja toiselta nettisivustoltani https://veda-pulse.fi . Ihanteellisinta on tilata molemmat paketit tuntihintaan 100 euroa. Jos rahat tai aika eivät riitä, SUOSITTELEN aloittelijan peruspakettia hintaan 45 euroa, jossa ei lueta lainkaan Vedapulsella. Aloittelijan peruspaketti alkaa 5 minuutin kyselykaavakkeen täytöllä, jolla selvitetään mm. ruoansulatuksen yksilöllinen laatu ja epäpuhtauksien määrä elimistössä. Sitten annetaan ohjeita epäpuhtauksien poistamiseksi. Vasta kun epäpuhtaudet ovat poistuneet, alkavat terveyskauppojen yrttivalmisteet toimia odotetulla tavalla. Hinnat siis: a) Aloittelijan peruspaketti 45 euroa ja b) Vedapulseluenta 55 euroa.

Messuavustajan paikka tarjolla

Huom! Kaikki Kuopion seudun vaihtoehtohoidoista jotain ymmärtävät myyntitaitoiset henkilöt.  Tarvitsen Kuopion hyvinvointimessuille avustajan ottamaan vastaan ilmoittautumisia konsultaatioihin ja vastailemaan ihmisten kysymyksiin koskien palveluitani. Jos et vielä tiedä mitään ayurvedasta tai Intialaisesta astrologiasta, saat koulutuksen parissa tunnissa niihin kaikkein oleellisimpiin asioihin.  Palkkiona avustaja saa 100 euron arvosta henkilökohtaista Ayurvedaneuvontaa ja 80 euron arvosta Astrologianeuvontaa. Eduksi on lisäksi, jos sinulla on oma praktiikka eli annat itsekin hoitoja tai myyt tuotteita.  Sinulla on mahdollisuus myyntityösi ohessa ottaa aikavarauksia myös omaan praktiikkaasi ja käytössäsi on minun "massiivinen" mainontatarjonta, josta löytyy paikka sinullekin siinä sivussa. Toki sinun tämmöisessä tapauksessa on hieman osallistuttava messukuluihin (ei suurilla summilla).  Täydellinen avustaja pääsee lähtemään minun mukana myös seuraavana lauantaina Ouluun avustamaan. Toki Oulusta löytyy avustajia, mutta tarvitsen myös ajotaitoista autokuskia Oulun reissulle. Toki avustajan paikkaa voi kysyä, vaikka ei Ouluun lähdekään. Katastellaan!!

Blogikirjoitus:  

Ayurvedaa on monenlaista ja Ayurvedaneuvojia moneen lähtöön. Olette varmaan kuulleet tarinoita perheistä, joissa jokaiselle perheenjäsenelle valmistetaan omat erilaiset ruoka-annokset kehotyyppien mukaan jne. jne. Monet ihmiset käyttävät valtavat määrät hermoenergiaa ja aikaa kaikenlaisten erikoisohjeiden noudattamiseen. Minun mielestäni ohjeet pitää asettaa sekä tärkeys- että helppousjärjestykseen.  Olen erikoistunut ensikertalaisten neuvontaan. Ensi alkuun riittää muutama tosihelppo ja tosihalpa, mutta kuitenkin keskeisin ja tärkein ohje. Vasta kun ihminen on oppinut elämään näillä ensiohjeilla, aletaan "vaikeuskerrointa" lisäämään ja sekin pikkuhiljaa ja kiireettömästi. Aina kun Ayurvedasta tulee stressi, kertoo tämä pieleen menneestä liiasta yrittämisestä. Myös sosiaalinen ulottuvuus on muistettava. Monet innostuvat niin paljon, että alkavat kertoa ystävilleen, mitä erikoisruokia käyttää. No kohta tätä henkilöä ei kukaan uskalla kutsua vierailulle, kun emäntä epätoivoisesti miettii että "mitähän sille voi nyt sitten tarjota, kun on se erikoisruokavalio?". Ayurveda kieltää myös puhumisen ruokailun aikana, mutta työpaikalla työporukan syödessä ja puhuessa paljon samassa pöydässä, ei kannata alkaa toitottaa, että "minä nyt en vaan puhu mitään, kun nyt syön". Parempi joustaa ja puhua siinä kuin muutkin.

Minun Ayurvedakoulutus painotti ruoansulatuksen merkitystä. 80% sairauksista johtuu ruoansulatusongelmista. Sulamaton ruoka-aines imeytyy suolesta verenkiertoon ja muuttuu hailalliseksi ns. Amaksi. Ama pitää ensin saada pois pistämällä ruoansulatus kuntoon ennenkuin voi aloittaa muunlaiset Ayurvedaohjeet. Minä en itse myy lainkaan kalliita tuotteita, joten minulle ei synny houkutusta tarjota kallista erikoistuotetta tarpeettomasti asiakkaalle.

Jotkut Ayurvedistit aloittavat suoraan Vata/pitta/kapha -tasapainotilan mittaamisella ja antamalla ohjeita tämän tasapainotilan  virheiden korjaamiseksi. No tällaiset ohjeet eivät joskus toimi, jos Amaa on vielä liikaa. 

On myös niitä, jotka alkavat heti aluksi kaivaa paksuista vuosituhansia vanhoista opuksista yrttiohjeita sairauksien "täsmähoitamiseksi". No tämä ei ole oikeastaan enää ollenkaan Ayurvedaa. Ayurvedan ydinsanoma on sairauksien taustalla olevien syvällisten epätasapainotilojen ja epäpuhtauksien poistaminen, jonka seurauksena suurikin joukko sairauksia joko ehkäistään ennakolta tai parannetaan. Ayurveda on ennaltaehkäisyn oppi. Täsmäyrttiohjeet eivät useimmiten toimi lainkaan, jos on liikaa Amaa.